Повтор самого популярного епізоду Сезону 1 під номером 63
Термін "калорія" (від латинського calor - тепло) ввів у науковий обіг французький хімік Ніколя Клеман-Дезорм як одиницю виміру тепла у 1824 році.
У кулінарію термін приніс американський агрохімік Вілбур Олін Етуотер, який помер далекого 1907 року. Він першим додумався вимірювати енергоємність компонентів їжі і придумав схему підрахунку калорійності будь-яких продуктів харчування. Сьогодні його називають батьком дієтології.
Більшу частину відомостей про їжу та її компоненти, якими ми користуємося сьогодні, ми почерпнули з експериментів Етуотера. Його система донині лежить в основі маркування продуктів.
Детальніше історію калорій ви можете почитати за посиланням, наведеним в описі епізоду. Ми ж перейдемо до обіцяного - чому вам не треба рахувати калорії.