Всі епізоди "Шо в келиху?"

Святковий епізод. Українське ігристе до новорічного столу

  • Їжа
  • 29 хвилин
  • 19 грудня 2021

Слухати

Завершуємо перший сезон подкаста святковим епізодом. У ньому ми з Артемом Морозом, засновником проєкту "Вино на острові", обговорюємо українські ігристі вина.
Ви почуєте:
- Які українські ігристі заслуговують на місце на святковому столі та де їх купувати;
- З чим варто поєднати ігристе, аби отримати максимум насолоди (а з чим не варто);
- У які келихи варто наливати ігристе, щоб відчути все найкраще, що в ньому є.
 А також ми п'ємо брют Черсегі від виноробні Чізай (а в соцмережах його розігруємо).

В гостях

  • Артем Мороз

    засновник проєкту "Вино на острові"




Слухайте у додатку

Шо в келиху?: інші епізоди

  • 41 хвилина
  • 28 листопада 2021
Шо в келиху?

Епізод 12. Як вина стають солодкими?

Любите солоденьке? Вино теж може таким бути 😏 Про солодкі і напівсолодкі вина розповідає в новому епізоді "Шо в келиху?" Гліб Кошелєв - шеф-сомельє Vino.ua та бренд амбасадор Vitis Group. Ви почуєте:

- Чи можуть у вино додавати білий цукор;

- Чому в Україні немає порошкового вина і звідки взявся цей міф;

- Як Кагор приїхав до України;

- Якими шляхами можна отримати солодкі вина і чому вони такі дорогі;

- Яка їжа пасуватиме до солоденького напою;

- Із келихом якого вина варто дивитися "Дюну".

А також дегустуємо витримане Мерло від Виноробного господарства Князя Трубецького 🍷

  • 51 хвилина
  • 8 листопада 2021
Шо в келиху?

Яке вино ми обираємо і до чого тут наш нюх

Зазвичай ми не замислюємося про важливість нюху, поки не втратимо його через COVID. Втім завдяки цьому ми можемо відчувати такий безмежний світ вина.
Про це говоримо із засновницею блогу "Сомельє в зелених штанях" Анною Євгенією Янченко у подкасті.
Ви почуєте:
- результати дослідження про пиття вина в Україні: які країни ми частіше купуємо та за скільки грошей;
- чому Аня Женя купує органічні вина, але не "натуральні";
- на честь якого сорту винограду звуть кота нашої гості та чому;
- Запах спирту у вині: ок чи не ок?
- як працює наш нюх і чому одні люблять кінзу, а інші ненавидять;
– Яке вино варто підібрати під банош, ліниві вареники та гречку (заклинаємо не слухати на голодний шлунок).
А також дегустуємо Шардоне від Бейкуша та ділимося враженнями

  • 25 хвилин
  • 24 жовтня 2021
Шо в келиху?

Епізод 10. Що таке винний бар і навіщо туди ходити?

Із найкращим сомельє України 2011 року, співзасновником Win Bar Олегом Кравченком говоримо про культуру винних барів. Ви почуєте:

- Хто частіше ходить у винні бари;

- Що винні бари роблять під час локдауну;

- Чи можна довіряти вину з кранів;

- З келихом якого вина варто проводити холодні осінні вечори за книгою.

А також шукаємо осінній ліс у вині від 46 parallel 🍷

  • 37 хвилин
  • 10 жовтня 2021
Шо в келиху?

Епізод 9. Що про українське вино думають українці та іноземці?

От послухали ви черговий епізод "Шо в келиху?" і біжите до друзів, щоб розповісти їм про класне українське вино. А вони такі: "Ну яке українське? Давай краще купимо Францію чи Італію". Чому так сталося, говоримо зі співвласницею Like a local's Євгенією Ніколайчук у новому епізоді.

Ви почуєте:

- Що треба зробити, щоб більше українського вина з'явилося в Сільпо та Новусі;

- За кілька років український продукт не можна буде називати "коньяком" і "шампанським". А що натомість?

- Шляхом якої з країн-сусідів може піти виноробство України;

- Чи ок вибирати вино за етикеткою;

- Які новинки варто спробувати в Like a local's

Нові подкасти

Популярне цього тижня